Rejestracja online
Tel. 665 505 606
planowane wznowienie współpracy w 2024 r.
czytaj dalej
Mgr Monika Rycerz, dietetyk kliniczny, ukończyła pięcioletnie studia w Wyższej Szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu na kierunku Dietetyka o specjalności: Dietetyka spersonalizowana i Psychodietetyka. Jest również certyfikowanym specjalistą SOIT- Dietetyk przyjazny insulinoopornym. Oprócz tego nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach dietetycznych. Na co dzień pracuje z pacjentami, którzy chcą poprawić swój stan zdrowia, samopoczucie lub nauczyć się racjonalnego odżywiania. Każdego pacjenta traktuje indywidualnie i w sposób holistyczny. Jednostki chorobowe którym poświęca szczególną uwagę to: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, PCOS, ZJN, SIBO, hipercholesterolemia, nadciśnienie tętnicze, otyłość, problemy skórne, zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks przełykowy, cukrzyca typu 2. Zajmuje się również odżywianiem pescowegetarian, wegetarian i wegan oraz żywieniem matek karmiących i kobiet w ciąży. Przyjmuje pacjentów od 7 roku życia.
Specjalizuje się w:
- indywidualne układanie planów żywieniowych
- edukacja żywieniowa pozwalająca na trwałą zmianę nawyków żywieniowych pacjenta bez pomocy dodatkowych narzędzi
- nauka uważnego i świadomego jedzenia – ukończona specjalizacja z psychodietyki
- wsparcie cukrzyków i insulinoopornych – certyfikowany specjalista SOIT- Dietetyk przyjazny insulinoopornym
- zalecenia żywieniowe w indywidualnych jednostkach chorobowych tj.: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, PCOS, ZJN, SIBO, hipercholesterolemia, nadciśnienie tętnicze, otyłość, problemy skórne, zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks przełykowy, cukrzyca typu 2, otyłość, nadwaga
- odżywianie wegan, wegetarian oraz pescowegetarian
- żywienie kobiet w ciąży i matek karmiących
- odżywianie dzieci od 7. roku życia
- indywidualna suplementacja oraz probiotykoterapia
- analiza badań laboratoryjnych
- całościowe wsparcie organizmu poprzez podnoszenie odporności
Rejestracja online
Tel. 665 505 606
Przyjmuje: wtorek, 14:00 - 18:00
czytaj dalej
Mgr Weronika Ciszak, dietetyk kliniczny, trycholog praktyczny, edukator diabetologiczny. Wykładowca w Wyższej Szkole Edukacji i Terapii im. K. Milanowskiej w Poznaniu. Autorka publikacji naukowych i branżowych. Członek stowarzyszeń: Dietetycznych i Trychologicznych. Członek zespołu naukowego pod promotorstwem Magdaleny Górskiej Ponikowskiej na Wydziale Lekarskim w Katedrze Chemii Medycznej Uniwersytetu Gdańskiego. Dietetycznie pasjonatka diety antyhistaminowej, anty zapalnej, MIND i w cukrzycy. Czynnie poszerza swoją naukę o studia na kierunkach: Zielarstwo i fitoterapia oraz Opieka medyczna.
Specjalizuje się w:
- tworzenie autorskich spersonalizowanych jadłospisów pod jednostki chorobowe oraz dla osób zdrowych pragnących redukcji masy ciała i zdrowego odżywiania
- interpretacja badań laboratoryjnych
- analiza składu masy ciała
- coaching żywieniowy z interpretacją dzienniczka żywieniowego oraz przy użyciu analizy półilosciowej- kwestionariusza QEB
- edukacja diabetologiczna- prowadzenie diabetyków oraz insulinoopornych
- diety wegeńskie i wegetariańskie, eliminacyjne, redukcyjne, niskoweglowodanowe, lekkostrawne, o niskim ładunku glikemicznym, niskocholesterolowe, wysokotłuszczowe, wysoko białkowe, nisko białkowe i w łysieniu: telogenowym, plackowatym, androgenowym, w chorobach skórnych, w anemii, w chorobach neurodegeneracyjnych
- opieka kobiet w ciąży, kobiet w ciąży z cukrzycą ciążową
- wsparcie dietetyczne i suplementacyjne