Menu Zamknij

Dietetyk kliniczny

 
Rejestracja online
Tel. 665 505 606
Przyjmuje: wt., czw.,  16:00-20:00
czytaj dalej
Mgr Martyna Krzesińska, dietetyk, ukończyła studia magisterskie na kierunku dietetyka ze specjalizacją poradnictwo dietetyczne oraz dietetyka spersonalizowana i psychodietetyka. Odbyła także wiele kursów, szkoleń i warsztatów z dziedziny żywienia, zdrowia, suplementacji, probiotykoterapii, jednostek chorobowych, a także coachingu. Nazywa siebie „dietetykiem holistycznym”, w pracy z pacjentem łączy bowiem wszystkie wymiary, które składają się na zdrowie – fizykę i psychikę, duchowość i naukową wiedzę o dietetyce. Wyznaje zasadę, że standardowa, restrykcyjna dieta i tzw. „życie na sałacie” nie jest nowoczesną propozycją ze strony dietetyka i dlatego, by jak najlepiej zadbać o potrzeby pacjentów, korzysta z wielu praktycznych i działających narzędzi, wspierając holistycznie i zawsze w zgodzie z pacjentem. Specjalizuje się w:
  • dobranie odpowiedniego systemu żywieniowego
  • kompleksowe wsparcie regeneracji organizmu
  • zalecenia żywieniowe dobrane do występujących problemów zdrowotnych
  • analiza badań laboratoryjnych
  • spersonalizowany program suplementacji (witaminy, minerały, zioła i naturalne preparaty)
  • nauka dbania o tzw. „zdrowe jelita”
  • zmiana nawyków żywieniowych (wg życzenia pacjenta)
  • nauka komponowania posiłków niezależnie od tego, gdzie i z kim się jest
  • nauka porcjowania jedzenia
 
Rejestracja online
Tel. 665 505 606 planowane wznowienie współpracy w 2024 r.
czytaj dalej
Mgr Monika Rycerz, dietetyk kliniczny, ukończyła pięcioletnie studia w Wyższej Szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu na kierunku Dietetyka o specjalności: Dietetyka spersonalizowana i Psychodietetyka. Jest również certyfikowanym specjalistą SOIT- Dietetyk przyjazny insulinoopornym. Oprócz tego nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach dietetycznych. Na co dzień pracuje z pacjentami, którzy chcą poprawić swój stan zdrowia, samopoczucie lub nauczyć się racjonalnego odżywiania. Każdego pacjenta traktuje indywidualnie i w sposób holistyczny. Jednostki chorobowe którym poświęca szczególną uwagę to: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, PCOS, ZJN, SIBO, hipercholesterolemia, nadciśnienie tętnicze, otyłość, problemy skórne, zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks przełykowy, cukrzyca typu 2. Zajmuje się również odżywianiem pescowegetarian, wegetarian i wegan oraz żywieniem matek karmiących i kobiet w ciąży. Przyjmuje pacjentów od 7 roku życia. Specjalizuje się w:
  • indywidualne układanie planów żywieniowych
  • edukacja żywieniowa pozwalająca na trwałą zmianę nawyków żywieniowych pacjenta bez pomocy dodatkowych narzędzi
  • nauka uważnego i świadomego jedzenia – ukończona specjalizacja z psychodietyki
  • wsparcie cukrzyków i insulinoopornych – certyfikowany specjalista SOIT- Dietetyk przyjazny insulinoopornym
  • zalecenia żywieniowe w indywidualnych jednostkach chorobowych tj.: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, PCOS, ZJN, SIBO, hipercholesterolemia, nadciśnienie tętnicze, otyłość, problemy skórne, zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks przełykowy, cukrzyca typu 2, otyłość, nadwaga
  • odżywianie wegan, wegetarian oraz pescowegetarian
  • żywienie kobiet w ciąży i matek karmiących
  • odżywianie dzieci od 7. roku życia
  • indywidualna suplementacja oraz probiotykoterapia
  • analiza badań laboratoryjnych
  • całościowe wsparcie organizmu poprzez podnoszenie odporności

Wczytywanie…