Menu Zamknij

Dietetyk kliniczny

 

Rejestracja online

Tel. 665 505 606
planowane wznowienie współpracy w 2024 r.

czytaj dalej
Mgr Monika Rycerz, dietetyk kliniczny, ukończyła pięcioletnie studia w Wyższej Szkole Zdrowia, Urody i Edukacji w Poznaniu na kierunku Dietetyka o specjalności: Dietetyka spersonalizowana i Psychodietetyka. Jest również certyfikowanym specjalistą SOIT- Dietetyk przyjazny insulinoopornym. Oprócz tego nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach dietetycznych. Na co dzień pracuje z pacjentami, którzy chcą poprawić swój stan zdrowia, samopoczucie lub nauczyć się racjonalnego odżywiania. Każdego pacjenta traktuje indywidualnie i w sposób holistyczny. Jednostki chorobowe którym poświęca szczególną uwagę to: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, PCOS, ZJN, SIBO, hipercholesterolemia, nadciśnienie tętnicze, otyłość, problemy skórne, zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks przełykowy, cukrzyca typu 2. Zajmuje się również odżywianiem pescowegetarian, wegetarian i wegan oraz żywieniem matek karmiących i kobiet w ciąży. Przyjmuje pacjentów od 7 roku życia.

Specjalizuje się w:

  • indywidualne układanie planów żywieniowych
  • edukacja żywieniowa pozwalająca na trwałą zmianę nawyków żywieniowych pacjenta bez pomocy dodatkowych narzędzi
  • nauka uważnego i świadomego jedzenia – ukończona specjalizacja z psychodietyki
  • wsparcie cukrzyków i insulinoopornych – certyfikowany specjalista SOIT- Dietetyk przyjazny insulinoopornym
  • zalecenia żywieniowe w indywidualnych jednostkach chorobowych tj.: insulinooporność, Hashimoto, niedoczynność tarczycy, PCOS, ZJN, SIBO, hipercholesterolemia, nadciśnienie tętnicze, otyłość, problemy skórne, zapalenie błony śluzowej żołądka, refluks przełykowy, cukrzyca typu 2, otyłość, nadwaga
  • odżywianie wegan, wegetarian oraz pescowegetarian
  • żywienie kobiet w ciąży i matek karmiących
  • odżywianie dzieci od 7. roku życia
  • indywidualna suplementacja oraz probiotykoterapia
  • analiza badań laboratoryjnych
  • całościowe wsparcie organizmu poprzez podnoszenie odporności

 
Rejestracja online
Tel. 665 505 606
Przyjmuje:
wtorek, 14:00 - 18:00, czwartek, 16:00 - 19:00
czytaj dalej
Mgr Weronika Ciszak, dietetyk kliniczny, trycholog praktyczny, edukator diabetologiczny. Wykładowca w Wyższej Szkole Edukacji i Terapii im. K. Milanowskiej w Poznaniu. Autorka publikacji naukowych i branżowych. Członek stowarzyszeń: Dietetycznych i Trychologicznych. Stażystka w Laboratorium Molekularnych Badań nad Metabolizmem, Katedry Żywienia Człowieka i Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Dietetycznie pasjonatka diety antyhistaminowej, anty zapalnej, MIND i w cukrzycy. Czynnie poszerza swoją naukę o studia na kierunkach: Zielarstwo i fitoterapia oraz Opieka medyczna. Specjalizuje się w:
  • tworzenie autorskich spersonalizowanych jadłospisów pod jednostki chorobowe oraz dla osób zdrowych pragnących redukcji masy ciała i zdrowego odżywiania
  • interpretacja badań laboratoryjnych
  • analiza składu masy ciała
  • coaching żywieniowy z interpretacją dzienniczka żywieniowego oraz przy użyciu analizy półilosciowej- kwestionariusza QEB
  • edukacja diabetologiczna- prowadzenie diabetyków oraz insulinoopornych
  • diety wegeńskie i wegetariańskie, eliminacyjne, redukcyjne, niskoweglowodanowe, lekkostrawne, o niskim ładunku glikemicznym, niskocholesterolowe, wysokotłuszczowe, wysoko białkowe, nisko białkowe i w łysieniu: telogenowym, plackowatym, androgenowym, w chorobach skórnych, w anemii, w chorobach neurodegeneracyjnych
  • opieka kobiet w ciąży, kobiet w ciąży z cukrzycą ciążową
  • wsparcie dietetyczne i suplementacyjne

Wczytywanie…